kobra murat

Avrupadan sonra Şimdi Türkiyede Oolong Çayı

Avrupa kıtasına 19.yy. da gelmiş ve sağlığa faydalarından dolayı kısa sürede popüler olmuştur. Sağladığı yararlar ile vücudunuz daha dinç kalacaktır. Özellikle kolesterolü düşürmesi önem taşımaktadır. Ayrıca kilo vermenize de yardımcı olması ile fazla kilolarınızdan kurtulabileceksiniz.
Siyah ve yeşil çay gibi camellia sinensis bitkisinden üretilen mavi çayın saymakla bitmeyecek kadar fazla faydası bulunuyor. Antioksidan özelliği sayesinde kanseri önleyici özelliği bulunan bu çayın, zayıflatma etkisi de yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Çin ve Japonya kültüründe önemli bir yere sahip bu çay, günümüzde hızla zayıflatıcı etkisi nedeniyle, fazla kilolarıyla başı dertte olanların yeni gözdesi olmuştur. İçeriğinde bulunan kafeinin metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımını hızlandırıcı etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Vücuttaki fazla sıvının idrarla atılmasını sağladığı için aynı zamanda mükemmel bir idrar söktürücüdür. Zengin antioksidan içeriği sayesinde, yağ yıkımını hızlandırdığı bilinmektedir. Özellikle obezite tedavisinde, diyet listelerinin vazgeçilmezi olarak doktorlar tarafından önerilen çayın, yan etkisinin bulunmayışı da bir diğer önemli özelliğidir. Doğal ve sağlıklı şekilde kilo vermek için kullanılan bu çay; içimi son derece rahat, hoş tadı olan ve mavi renkli görüntüsüyle içerken zevk alacağınız bir içecektir. 4 kişilik oolong çayı hazırlamak için, demliğe toplamda demliğin % 5’ ini yani demlik tabanını kaplayacak şekilde oolong yapraklarını koyun. Daha sonra kaynattığınız suyu demliğe dökün ve kapağını kapatın. Sıcak suyu döktüğünüzde oluşan kabarcıkları demlik kapağı ile alın. 3-5 dk demlendikten sonra çayınızı servis edebilirsiniz. Demliğin dibi, çayın en yoğun olduğu bölge olduğu için bardaklara eşit bir biçimde dağıtılmalıdır.
Damak tadınıza uyan, sizin için en doğru aromayı yakalamak için kullandığınız yaprak miktarını kullanmış olduğunuz yaprak miktarını, demleme süresini ve çayı demlemek için kullandığınız suyun sıcaklığını değiştirebilirsiniz. Eğer tek kişilik oolong çayı hazırlamak istiyorsanız 1 büyük bardak için 1 -1.5 çay kaşığı oolong yaprağı ölçüsünü kullanabilirsiniz.

Ben Kimim Unknown

diyet, bebek, hamilelik, alışveriş, kadın yaşamı, moda haberleri, güzellik sırları, trend dosyaları, ünlü stilleri, moda haftaları, Kadın, Kadın Portalı, Yaşam, Kadın Sitesi, Sağlıklı yaşam, sağlık, anne, çocuk, moda, stil, aşk, cinsellik, evlilik, güzellik, makyaj, beslenme, defileler , kadın dergi isimleri, moda kadın ayakkabı, moda kadın siteleri, moda kadın dekorasyon, moda kadın info, moda kadın blogları, moda kadın giyim, elele dergisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.