menengiç kahvesi hakkında

menengiç kahvesi zararları

Menegiç Kahvesi Tarifi (Çitlenbik, Çedene, Bıttım, Çıtlık, Çitemik, Çıtımık) (Gaziantep, Kilis, Adana, Hatay, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mersin)
    Cezveye süt konulur. Üzerine menengiç kahvesi ve istenirse şeker eklenir. Ocakta sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. İlk kaynama sonrası taşmamasına dikkat edilerek ve karıştırarak birkaç dakika daha ocakta tutulur.
http://www.tikucuz.com/hillcafe-menengic-kahvesi.html

http://www.tikucuz.com/hillcafe-menengic-kahvesi.html
 
    Türk kahvesi usulüyle ağır ateşte pişirilmesini önerilse de orta veya harlı ateşte de pişirilebilir. Burada önemli olan ocakta kalma süresinde tam erimenin sağlanması için yeterli zamanının olmasıdır. Bu bakımdan pratik olması amacıyla hazır kahve tarzıyla menengiç kahvesini kaynamış süte veya kaynar suda süttozuna (kahve kremasına) katarak karıştırmak da istenen kıvama ulaştırmayabilir. Tanecikli yapının daha az hissedilmesi için ocağa konma öncesinde bir süre karıştırılması da bir diğer yöntemdir.
    Fincana döküldüğünde soğudukça oluşacak kaymak tabakasının alınması için bir tatlı kaşığı ile sunulmalıdır. Sıcak olarak servis edilmeden önce bu tabaka alınsa da tekrar oluşacaktır. Karıştırma ne kadar iyi yapılırsa yapılsın bir miktar telvesi birikecektir ki bu kısımda yenilebilir. Bu kısmı istemeyenler kahveyi fincana bir süzgeçle dökebilirler. Menengiç Kahvesi, yanında menengiç taneleri, leblebi, yer fıstığı gibi çerezlerle servis edilebilir.

Not:
        Kişiye göre değişebilen ideal tada ulaşabilmek ölçülerde bir miktar deneme yanılmayı gerektirebilir. Bu çerçevede az olduğu düşünülen malzeme ilk kaynama sonrası eklenerek tekrar karıştırılıp kaynatılabilir.
        Hoşuna gitmeyenler olduğu gibi tiryakisi olanlar da var. Alışılan çay, kahve gibi kafeinli ve yağsız bir içecek arayışında olanların beklentilerini karşılamayacaktır. Kafeinsiz ve yağlı yapısı her damağa uygun değildir. Bununla beraber umulan yararlarını dikkate alarak, tümden reddetmek yerine miktarları değiştirerek birkaç şans vermekte fayda var.

Ben Kimim Unknown

diyet, bebek, hamilelik, alışveriş, kadın yaşamı, moda haberleri, güzellik sırları, trend dosyaları, ünlü stilleri, moda haftaları, Kadın, Kadın Portalı, Yaşam, Kadın Sitesi, Sağlıklı yaşam, sağlık, anne, çocuk, moda, stil, aşk, cinsellik, evlilik, güzellik, makyaj, beslenme, defileler , kadın dergi isimleri, moda kadın ayakkabı, moda kadın siteleri, moda kadın dekorasyon, moda kadın info, moda kadın blogları, moda kadın giyim, elele dergisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.