badem kremi

Cilt Çatlağı Derdiniz Mi Var? Cilt Çatlaklarının Nedenleri? Doğal Yöntemleri...

Cilt çatlakları hemen her kadında görülebilen cilt sorunlarından bir tanesidir. Oldukça kötü bir görüntüye sahip olan cilt çatlakları özellikle yaz döneminde sahillerde rahatça bikini ve mayo giymek isteyen kadınlara kabus yaşatır. Cilt çatlağı nedir? Cilt çatlağının tedavisi nedir? İşte basit ve doğal yöntemleri ile cilt çatlaklarını yok edin...
http://www.tikucuz.com/badem-yagli-krem.html


Cilt Çatlağı Derdiniz Mi Var? Cilt Çatlaklarının Nedenleri? Doğal Yöntemleri...

Cilt çatlakları hemen her kadında görülebilen cilt sorunlarından bir tanesidir. Oldukça kötü bir görüntüye sahip olan cilt çatlakları özellikle yaz döneminde sahillerde rahatça bikini ve mayo giymek isteyen kadınlara kabus yaşatır. Cilt çatlakları nedir? Cilt çatlaklarının tedavisi nedir? İşte basit ve doğal yöntemleri ile cilt çatlaklarını yok edin...

Bu çatlakları geçirebilmek için, pahalı kozmetik ürünlerine ve çeşitli tedavi yöntemlerine başvuran kadınlar, bu yöntemlerin birçoğundan sonuç alamazlar. Oluşmadan önce önlem almanın en doğru yöntem olduğu cilt çatlaklarının birden fazla sebebi bulunabilir. Bu sebepler arasında ciltte kolojen lif eksikliği, ergenlik dönemi, genetik faktörler, hormonal değişiklikler, sık sık kilo alıp vermek, vücut çalışmak, hamilelik, kortizon tedavisi gibi nedenler sayılabilir. Kolaylıkla oluşan cilt çatlaklarından kurtulmak ne yazık ki oluşumu kadar kolay olmamaktadır. Bol bol su içmek, çeşitli nemlendirici kremler kullanmak cilt çatlaklarının oluşmasının önündeki engeller arasında sayılmaktadır. Ancak ne yazık ki cilt çatlaklarının oluşumunu engelleyecek kalıcı bir yöntem yoktur.

CİLT ÇATLAKLARININ YAPISI

Cilt çatlakları yapı bakımından iki türlüdürler. Bir tanesi rengi beyaza dönmüş çatlaklardır. Diğerindeyse renk kırmızı ya da morumsudur. Beyaz renkli cilt çatlaklarından doğal bir yöntemle kurtulmak ne yazık ki mümkün değildir. Günümüzde bu çatlaklardan kurtulmak için çeşitli lazer tedavileri uygulanabilmektedir.

Ancak yüksek maliyetleri nedeniyle birçok kişi bu yöntemi yaptıramamaktadır. Doktorlarda lazer yönteminin etkili olmadığını, bu çatlakların geçmesini sağlayacak bir yöntemin henüz bulunamadığını söylemektedirler. Beyaz renkli çatlaklar için durum buyken, morumsu veya kırmızı renkte olan çatlaklar bazı müdahalelerle geçirilebilmektedir. Bu çatlaklara doğal müdahaleler yaparak belli ilerlemeler sağlanabilir.

CİLT ÇATLAKLARINA ÇÖZÜMLER

Cilt çatlaklarına doğal çözümler genellikle doğal yağlarla masaj yapılması yönteminden oluşmaktadırç morumsu ve kırmızı çatlaklara uygulanan bu tedavi yöntemleri sonuç verebilmektedirler. Bu yağlar arasından özellikle badem yağı çatlak tedavisinde kullanılan en etkili yağdır. E vitamini yönünden çok zengin olan bu yağ, çatlak oluşumundan önce de cilde kullanılarak, çatlakların oluşmamasını sağlamaktadır.

E vitamini özellikle cilt elastikiyeti açısından ve kolojen doku oluşumuyla alakalı bir yağ olduğundan, içinde bolca E vitamini barındıran badem yağı çatlak tedavisinde en etkili yağdır. Badem yağının haricinde Ege mutfağının önemli unsurları arasında yer alan ve günümüzde hemen her evde bulunan zeytin yağı da çatlak tedavisinde etkin bir şekilde kullanılabilir. Bunların haricinde rüşeymi yağı, üzüm çekirdeği yağı, kakao yağı, lavanta yağı, papatya yağı ve buğday yağı da çatlak tedavisinde etkin olarak kullanılan yağlardır.

Ben Kimim Unknown

diyet, bebek, hamilelik, alışveriş, kadın yaşamı, moda haberleri, güzellik sırları, trend dosyaları, ünlü stilleri, moda haftaları, Kadın, Kadın Portalı, Yaşam, Kadın Sitesi, Sağlıklı yaşam, sağlık, anne, çocuk, moda, stil, aşk, cinsellik, evlilik, güzellik, makyaj, beslenme, defileler , kadın dergi isimleri, moda kadın ayakkabı, moda kadın siteleri, moda kadın dekorasyon, moda kadın info, moda kadın blogları, moda kadın giyim, elele dergisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.