badem yağı

Badem Yağı Faydaları

Badem Yağı Faydaları


 Cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılayan badem yağı oldukça faydalı bir yağdır.

kısaca faydalarını özetlemek gerekirse;

* Sürüldüğü yerdeki hücreleri canlandırır,
* Kuru ve çatlak ciltlerde olumlu etkiye sahiptir,
* Cildi pürüzsüz hale getirmede yardımcı olur,(yüzünüzde kullanılması tavsiye edilmez kıllanmaya neden olabilir)
* Hamilelik sırasında karında ve bacaklarda oluşacak çatlakları önler ve giderilmesine yardımcı olur,
* Saç dökülmesini önleyici etkiye sahiptir,
* Saçı besler ve parlak gösterir,
* Kabızlığı giderir,( 1 çay kaşığı içilmesi yeterlidir)
* Kaş ve kirpikleri güçlendirmek için kullanılır.
* Kaşıntı, pişik, tahriş, yanık durumlarında gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
* Rugan ayakkabıların yürüdükçe kırılıp çatlamaması için ayakkabılara sürülebilir.




Bademyağı kuru ciltler için en büyük doğal ilaçtır. Bademyağı, acı ve tatlı badem çekirdeklerinin karışımından elde edilmektedir. Cildi yumuşak tutmayı sağlar. Bademyağı ince ve duyarlı ciltler için çok yararlıdır. Tatlı bademyağı, tarih boyunca güzellik için kullanılmıştır. Bademyağı günümüzde dahi en çok aranan ve kullanılan maddelerden biridir.

Bademyağı yüzde oluşan lekeler için, siyah noktalardan tarafından gözenekleri genişleyen, kuru, ihmal edilmiş ve pullanmış ciltler için de çok faydalıdır. Bademyağı, E vitamini ve mineraller açısınından zengindir, hem cildin hem de saçların E vitamin ihtiyacını giderir.

Özellikle soğuk havalarda dış etkenlerden kolayca etkilenen kuru ciltlerin özel bakıma ihtiyacı vardır. Hava soğudukça cilt daha da kurulaşır. Ciltteki bu etkileri yoketmek için en iyi şey bademyağıdır. Her gece yüzünüze bademyağı sürebilirsiniz.

Bademyağının bunların dışında pratik başka faydaları da bulunur. Bir kaç damla bademyağını bir parça pamuk üstüne damlatarak akşamları makyajınızı temizlemek için de kullanabilirsiniz. Bademyağı hem makyaj çıkarmak hem de cildi temizlemek için oldukça idealdir.

Badem Yağının Cilde ve Yüze Faydaları


Badem yagi icerigindeki yogun E vitamini ve A, B1, B2, B6 vitaminleri sayesinde cildi besler, nemlendirir ve ayni zamanda ciltteki kirisiklarin gorunumunude azaltmaya yardimci olur. Zaten dikkat ettiyseniz pek cok cilt kreminin iceriginde badem yagi vardir.Badem Yağının Yüze Faydaları Badem yagini goz cevrenizde olusan ve kaz ayagi denilen kirisikliklar ve goz alti morluklari icin guvenle kullanabilirsiniz. Yalniz dikkat etmeniz gereken bir nokta var o da badem yagini asla gozunuze kacirmamaniz gerektigi, kacarsa yakici olabiliyor.

Badem yağı, badem çekirdeğinin soğuk pres yöntemi ile sıkılmasından elde edilir, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Badem yağı kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca badem yağı saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Antioksidan e vitamini yönünden oldukça zengin olan badem yağı bu özelliği ile yaşlılık etkilerinden ve pek çok hastalıktan koruyucudur. Bunların yanında badem yağı hamilelik sırasında karın bölgesine uygulandığında, doğum sonrası çatlakların oluşmasını engellediği bilinmektedir.

Ben Kimim Unknown

diyet, bebek, hamilelik, alışveriş, kadın yaşamı, moda haberleri, güzellik sırları, trend dosyaları, ünlü stilleri, moda haftaları, Kadın, Kadın Portalı, Yaşam, Kadın Sitesi, Sağlıklı yaşam, sağlık, anne, çocuk, moda, stil, aşk, cinsellik, evlilik, güzellik, makyaj, beslenme, defileler , kadın dergi isimleri, moda kadın ayakkabı, moda kadın siteleri, moda kadın dekorasyon, moda kadın info, moda kadın blogları, moda kadın giyim, elele dergisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.